Speciális mesterkurzus énekművészeknek

Együttműködési megállapodást  írt alá a KvintEsszencia Mesteriskola Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara.

Az együttműködés keretében az alapítvány által kidolgozott képzési terv alapján  indul posztgraduális képzés a pécsi egyetemen, amelynek keretében a diploma megszerzését követően mesterkurzusokkal, operastúdiókban való tanulmányokkal, egyéni képzéssel tovább folytatódhat a művészek képzése.

 „A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának kiemelt célja az oktatás minőségének folyamatos fejlesztése, a képzési lehetőségek bővítése.  Hazánkban egyedülálló módon integrált művészeti képzés folyik a falai között, és az összművészeti koncepció minél szélesebb kibontakozásán dolgozik. Az együttműködés, amelynek révén minőségi posztgraduális képzés indul a Zeneművészeti Intézetben ennek fontos eleme. A minőség biztosítéka, Miklósa Erika világhírű operaénekes, a kar alumnája” – hangsúlyozta Lengyel Péter, a PTE MK dékánja.

„Egy olyan képzési tervet, illetve programot dolgoztunk ki Novák Péterrel, amelyik összhangban áll a PTE Művészeti Kar céljával, elképzeléseivel, és kiváló lehetőséget nyújt a pályájuk megkezdése előtt álló énekművészek számára ahhoz, hogy sikerrel vegyék a rájuk váró akadályokat. Erre a biztosítékot az jelent, hogy komplexen kezeli a professzionális  énekművészi pályához szükséges készségek fejlesztését, hogy a diploma megszerzése után  sikeresen építhessék itthon és külföldön egyaránt énekesi pályájukat” – emelte ki  Miklósa Erika, a KvintEsszencia Mesteriskola Alapítvány alapítója.

Kitért arra is, a sikeres énekesi pálya alapfeltétele a szakmai alapok magas színvonalon történő lerakása, azonban a folyamatos  tanulás elengedhetetlen része a sikernek. A tudásszerzés soha nem befejezett. Szólt arról is, éppen ezért maga is igyekezett az általa megszerzett tudást és tapasztalatokat minden lehetséges módon átadni a következő generációnak, felhasználva erre a tehetséggondozásra szakosodott platformokat.  Mint elmondta, a célok között szerepel  a most induló posztgraduális képzés akkreditációjának kidolgozása, amelyhez adottak a Művészeti Karon a feltételek.