Rekord létszámmal indulnak

A Pécsi Tudományegyetem rekord létszámú, 101 tagot számláló csapattal vesz részt a július 12–24. között megrendezésre kerülő Európai Egyetemi Játékoknak.

A hazai rendezésű nemzetközi egyetemi versenyen, amelynek Debrecen és Miskolc ad otthont, a szervezők több mint 5000 sportolót várnak. A Pécsi Tudományegyetem 11 sportágban - asztalitenisz, B33 kosárlabda, futsal, judo, karaté, kézilabda, kick-boksz, sakk, taekwondo, tollaslabda, vízilabda -, 13 csapattal, 83 sportolóval és 18 csapatvezetővel, edzővel vág neki a 2024-es küzdelmeknek. A csapat gerincét a tavalyi egyetemi EB-n érmes helyezést elérő asztaliteniszező, cselgáncsozó és vízilabdázó hallgatók képezik.

A Pécsi Tudományegyetem  jelentős erőfeszítéseket tett a sportélet fejlesztésére az elmúlt években, ami meg is látszik a sportolók számának növekedésében. Míg 2022-ben az Európai Egyetemi Sportszövetség által szervezett versenyeken és játékokon négy sportágban körülbelül 30 sportolót kvalifikáltak, rá egy évre ez a szám megduplázódott, 60 sportolóval, hét sportágban vettek részt rajtuk. Ebben az esztendőben pedig már 11 sportágban több mint 100 sportoló képviseli a Pécsi Tudományegyetemet.