Régi mesterek bérlet először

A 2021/22-es évadban két Filharmónia bérlet közül választhatnak  a zeneszeretők Pécsen.

A Kodály Központban sorra kerülő bérletes hangversenyek közül az elmúlt években már sok emlékezetes élményt nyújtó Mesterbérlet keretében ismét  hazai és nemzetközi világsztárok lépnek fel. Mint például Marek Janowski és Michel Tabachnik karmesterek, vagy a népszerű dirigens, Takács-Nagy Gábor, aki már többször is vezényelt Pécsett, azonban  most először két külföldi zenekarával érkezik az angol Manchester Camerataval a svájci Verbier Fesztivál Kamarazenekarával.

Az egyik legnagyobb Mozart-zongoristaként számon tartott Maria Joao Pires mellett, a német csellista, Daniel Müller-Schott, a zongorista Francesco Piemontesi, a nemzetközi zenei élet egyik legizgalmasabb zongoraművésze, Várjon Dénes, valamint Keller András hegedűművész játékában is gyönyörködhetnek a zenerajongók. A magyarországi zenei élet két kiemelkedő formációja, a Concerto Budapest és a Budapesti Fesztiválzenekar is fellép z évad során.

E mellett igazi különlegessége a következő évadnak, hogy első alkalommal Régi mesterek bérlet keretében a régizene hazai képviselői koncerteznek Baranya székhelyén. Az önálló bérlet keretében egy sokak által kedvelt korszak, a barokk zeneszerzőinek művei csendülnek fel. Olyan komponistáké, mint Bach, Händel vagy Telemann. A korszak remekművei Vashegyi György vezényletével az Orfeo Zenekar, a Purcell Kórus és a Capella Savaria közreműködésével szólalnak meg. A koncertek érdekessége, hogy olyan több száz éves, különleges hangszereken és előadásmódban játsszák a régi mesterek szerzeményeit, ahogy azokat a zeneszerzők megálmodták.