Pont Ott Parti - fesztiválhangulat Pécsen

Pont Ott Partiját a hagyományokhoz híven idén is  a Széchenyi téren tartotta meg a Pécsi Tudományegyetem.

Az eseményre mindenkit vártak, a felvételizők meéllett azokat is, akik szerették volna  újra átélni ezt a mindenki számára sorsfordító pillanatot.

„Az egyetemi évek mindenki számára meghatározóak. Reméljük, az idén felvételizők nagy része a Pécsi Tudományegyetemen éli meg majd élete legszebb éveit” – mondja Győrffy Zoltán, az egyetem Kapcsolati Igazgatóságának vezetője. Az eseményen a PTE mind a tíz kara képviseltette magát, így a leendő gólyák egyből a PTE család tagjainak érezhették magukat.

A Pont ott Partin fogyaszthatták először az arra kilátogatók a Pécsi Tudományegyetem saját kekszét, fagylaltját. A két
édességet Frey Ádámmal, a Frey Cukrászda vezetőjével együtt fejlesztette ki a PTE Kapcsolati Igazgatósága.

“Kettős célunk volt: egyrészt a Pécsi Tudományegyetem gyökereire szerettünk volna utalni, másrészt - az egyre több itt tanuló nemzetközi hallgató miatt – Magyarország néhány jellegzetes ízét is be akartuk mutatni. Partnernek a város egyik leginnovatívabb cukrászdáját kértük fel, hogy valósítsa meg elképzeléseinket” – mondja Győrffy Zoltán kapcsolati igazgató. - Szempont volt az is, hogy az édesség szállítható, könnyen csomagolható és eltartható, valamint gluténmentes legyen, hogy minél szélesebb kör élvezhesse a finomságokat.

“Igazi kihívás volt ízben visszaadni a Pécsi Tudományegyetem sokszínűségét” – emeli ki Frey Ádám cukrász. - A végeredmény egy kör alapon Anjou-liliomot formázó, mandulás-szilvás édesség lett, amit a Frey Cukrászda megfejelt egy szilvaízes mandulafagylalt-verzióval is.

(fotó: Csortos Szabolcs)