Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért

Kétezer-ötszázan neveztek a „Fuss a rákgyógyításért!” jótékonysági futóversenyre Pécsen.


A már hagyományosnak számító jótékonysági futóverseny idén is sikeresen mozgatta meg a pécsieket, sőt az egyetemi szervezés miatt még jóval többeket is.


– A sportirodával igyekszünk a hallgatókon túl az egyetem dolgozóit, illetve  a pécsieket is bevonni a különböző jótékonysági programjainkba. Az egyik ilyen a „Fuss a rákgyógyításért!”  futóversenyt, ami több ezer embert képes mozgósítani városszerte – a futónagykövetek segítségével. A táv mindenki számára könnyen teljesíthető, a résztvevők között nem ritka a kisgyermekes család, sőt még a négylábú házi kedvenc sem – emeli ki Hári József, a PTE Sportiroda vezetője.


A  fő kedvezményezett, immár évek óta, a daganatos betegek gyógyulását segítő pécsi Eurakvilo Alapítvány. Mint Ottóffy Gábor, a szervezet kuratóriumi elnöke elmondta, sokat jelent nekik ez a kezdeményezés.


 – Alapítványunk céljainak megvalósításához, ezen keresztül a gyermekek segítéséhez folyamatosan szükségünk van támogatásokra, legyen az akár tárgyi, akár pénzügyi hozzájárulás - hangsúlyozza. - Jelen esetben egy ultrahang-kiegészítő eszköz megvásárlására, a célzott kezelésekhez, molekuláris-genetikai diagnosztikai vizsgálatokhoz szükséges DNS kinyerésére, valamint egy mikroszkóphoz csatlakozó kamera beszerzésére fordítjuk a befolyó összeget. Emellett azonban ugyancsak fontos, hogy mi magunk is részt vegyünk ezeken a megmozdulásokon, ahogy ezen a futóversenyen is,  ilyenkor  reggel amikor felkelek, előkészítem, a sportöltözékemet, a futócipőmet, majd amikor elindulok otthonról, folyamatosan arra gondolok, hogy jó ügyért teszem. A gyermekekért – azért, hogy nekik könnyebb, jobb legyen minden, és esélyük legyen a gyógyulásra. Ezen felül is nagyon sok támogatást kapunk vállalatoktól, egyesületektől, sportszervezetektől,  amelyek felhasználásával olyan eszközöket tudunk beszerezni, amelyek a gyerekek gyógyulást nagyban elősegítik.


A megmozduláson közel húsz futóval, valamint támogatóként a HR-Rent Kft. is képviseltette magát. A vállalkozás pécsi székhelyűként gyakorta kiveszi részét a helyi programokból. Jótékonykodásainak, támogatásainak nagy része is a városra és környezetére koncentrálódik. Nem volt ez másként most sem, hiszen 100 fő nevezési díjának kifizetésével járultak hozzá a rendezvény sikeréhez. A munkaerő-kölcsönző cég munkatársai is sokszor mozdulnak meg együtt, a csapat ezúttal futónagyköveti kupában részesült.


– Az idei „Fuss a rákgyógyításért!” rendezvény három tényező miatt is sokat jelentett nekünk. Az első, hogy nagyon szeretünk kiállni valami mellet.  A másik, hogy az Eurakvilot régóta támogatjuk, tavaly karácsonykor egy nagyobb adományt is eljuttattunk hozzájuk, bízva abban, hogy egy kicsit mi is tehetünk a gyermekek gyógyulásáért. Az egyetemmel pedig egyre szorosabb a kapcsolatunk, ugyanis a diákmunka  keretébe egyre több hallgatót tudunk foglalkoztatni – emelte ki Feleki Attila, a HR-Rent ügyvezető-tulajdonosa.

Az idei „Fuss a rákgyógyításért!” jótékonysági versenyen mintegy 2500-an vettek részt, összesen közel 2.868.200 forint adomány gyűlt össze az Eurakvilo Alapítvány javára.