Pécsen zárult Tour de Hongrie

Május 12-én Siófok főteréről  rajtolt,  az utolsó  – 2341 méteres szintkülönbségével az összetett sorsáról döntő – 173 kilométeres ötödik  távnak a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnye.

 

A záró etapot megelőzően a két szakaszsikert magénak tudó sárga trikós belga versenyző, Thibau Nys előnye 14 másodperc volt az olasz színekben kerekező Diego Ulissi és 16 másodperc a németek bajnoka, Emanuel Buchmann előtt, de az összetettben hatodik helyen álló címvédő, az elmúlt esztendőben Pécsen győző svájci Marc Hirschi is mindössze 31 másodperccel maradt el az éllovastól.


A 2024-es . Tour de Hongrie utolsó három részhajrájára Tamásiban, Dombóváron és Orfűn került sor, hogy aztán pécsi Bárány út  helyenként csaknem húsz százalékos emelkedőjének háromszori megtétele után az utolsó pillanatokban az állatkert előtt dőljön el ki nyeri az összetett versenyt.


Az 5. szakaszt  Wouter Poels (Hollandia) nyerte, a második Damien Howson (Ausztrália),  harmadik pedig Emanuel Buchmann (Németország) lett.


Az összetett versenyben a győzelmet. Thibau Nys (Belgium) szerezte meg.


A  magyarok közül a legjobb helyezést - Pécsen és összetettben is  - Dina Márton érte el.