Pécs Cantat a kórusmuzsika ünnepe

Május 18-án kórusok lepik el a város köztereit, a Kaláka és a Szélkiáltó Együttes több száz énekessel közösen énekel majd, de a nézők sem maradhatnak csendben.

A Pécs Cantat ideje alatt a város közterei, belső udvarai koncerttermekké változnak. Pécsi és városkérnyéki települések 21 kórusa és 800-nál is több énekese lép fel az utcai koncerteken. A rendezvényt a Kaláka és a Szélkiáltó Együttes közös jubileumi koncertje zárja.

A Pécs Cantat szervezőinek célja  a korábbi 2010-ben megrendezett és  a 2015-ös Európa Cantat hangulatának megidézése. Délutántól estébe nyúlóan a belváros minden szegletében - a Színház téren, a Jókai téren, a Hild udvarban és a Széchenyi téren - 16 és 18 óra között csendülnek fel a  kórusok által előadott művek, ezt követően este 6 órakor az Éneklő Ifjúság és a Helikoni Ünnepségek győztes énekkarai mutatkoznak be a Széchenyi téren.
 
A nap végén pedig mindenki aktív részesévé válhat a zenei élménynek, ugyanis a fellépő kórusok és minden néző, érdeklődő együtt énekelheti, az erre az alkalomra készült Fesztivál Dalosfüzet dalait. A közös éneklésbe bekapcsolódik a Kaláka és a Szélkiáltó Együttes is.