Ősbemutató a Pécsi Nemzeti Színházban.

Ö.K.Ö.R. - Ö.sszes K.ötelező R.öviden - ősbemutató a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában.

Az Enyedi Éva által jegyzett előadás a diákok számára sokszor oly ijesztőnek tűnő kötelező olvasmányok közül választott ki néhányat, hogy segítségükkel két nagyon is húsba vágó, a korosztályt érdeklő kérdésről beszéljen közönségének: a felnőtté válásról és a szerelemről. Móricz Zsigmond: Pillangó és Légy jó mindhalálig, Szabó Magda: Abigél című regényrészleteiből valamint William Shakespeare: Szentivánéji álom, Rómeó és Júlia című műveiből elevenül meg a színpadon egy a kamaszok számára mégis nagyon ismerős világ.

Tóth Zoltán rendező, az Escargo Hajója Nevelési Szövetkezet vezetője, drámapedagógusi tapasztalatit felhasználva igyekszik a pécsi előadásban megtalálni a kulcsot a fiatalokhoz. A közös nyelv megleléséhez ismert pécsi színészek mellett két ismert zenészt, dalszerzőt - Beck Zoli (30Y) és Kardos-Horváth János (Kaukázus) - is felkért, akik egymást váltva közreműködnek az előadásokban.

A Pécsi Nemzeti Színház és az Escargo Hajója Nevelési Szövetkezet koprodukciójában létrejött előadás két témán keresztül a 7-8. osztályos kötelező olvasmányokból válogatott részletek felhasználásával dolgozza  fel az első részben a felnőtté válás, míg a másodikban  a szerelem problematikáját.  (fotó: Kis Kata Linda)