Örömzene öt tengelyen

A Máltai Szimfónia zenekara a Zsolnay Fényfesztiválon egyedülálló kamionszínpadon lép fel a nyitó napon.

Első alkalommal ad Magyarországon egy negyventonnás kamionból kialakított színpadon negyven fiatal zenész, aki a befogadás és együttműködés fontosságát jelenítik mege a Zsolnay Fényfesztiválon. A Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Programjának tanítványai filmzenékkel, népdalokkal, világzenei művekkel töltik meg a pécsi éjszakát. Egyedülálló összefogásnak köszönhető a Waberer’s hatalmas Volvo szerelvénye, ami év közben adományokkal járja az országot. Július 6-án este Varga Vince tervei alapján pedig látványos pop-up színpaddá alakul Pécs belvárosában.

Az együttműködés és az együtt haladás jelképeként egy estére a WSZL hazánkban egyedülálló módon átalakított Volvo kamionján lépnek fel a Zsolnay Fényfesztivál nyitó estéjén. Az összefogás célja, hogy minél többen megismerjék az idén tízéves Máltai Szimfónia programot és a nehéz helyzetben élő gyerekekből álló zenekart.

A 75 éves Waberer’s leányvállalata, a WSZL, a koronavírus járvány idején vált a karitatív szervezet stratégiai partnerévé, a Volvo Hungária Kft. és 2022 óta támogatja rendszeresen a Máltai Szeretetszolgálatot. Az együttműködés ezúttal több mint anyagi támogatás, hozzájárulás ahhoz, hogy a gyerekek életre szóló élményeket szerezzenek és a közönség találkozzon a felzárkózó településeken élő tehetséges fiatal zenészekkel.

A koncert illeszkedik a hetedik Zsolnay Fényfesztivál tematikájába, ami idén az együtt létezés/coexistence. Olyan műalkotásokláthatók ideje alatt és olyan programok színesítik, amelyek a művészetek felvillanyozó erejével tudatosan reagálnak a környezeti és társadalmi problémákra.

Az Örömzene öt tengelyen – Guruló Szimfónia koncert Pécsett, a Kossuth téren lesz látható a Fényfesztivál nyitó estéjén.