Online tánctanfolyam gyerekeknek

Szombaton vette kezdetét a Pécsi Balett online tánctanfolyama, amelyen a legkisebbek a YouTube-on keresztül ismerkedhetnek meg a a klasszikus balett alapjaival.

Az idén fennállásának hatvanadik évfordulóját ünneplő tánctársulat  Legyél te is balerina nevet viselő, tizenkét alkalmat magában foglaló  programja segítségével a legkisebbek - valamint a balett iránt érdeklődők - a Pécsi Balett vezető táncművészei segítségével játékos formában sajátíthatják el az egyes lépéseket, könnyebb koreográfiákat. A Kovács Zsuzsanna és Uhrik Dóra szakmai vezetésével zajló kurzuson Ujvári Katalin, Szécsi Theodóra, Frank Edina mutatják be a Borisz Jaksov zongora kíséretével a gyakorlatokat egy kis balerina, Vincze Olívia Csenge segédletével. A tizenkét videó lehetőséget teremt egyben arra is, hogy a gyerekek és velük együtt a családtagjaik bepillantást nyerjenek a balett varázslatos világába, a balett táncosok mindennapjaiba.
 
Az ingyenesen elérhető videókat tartalmazó linkeket a Pécsi Balett Facebook-oldalán érhetik az érdeklődők tizenkét héten át minden szombaton. (Fotó: Vincze Brigitta)