Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét

A Pécsi Harmadik Színház Spiró György: Csirkefej című drámájából született előadása bekerült a június 10-16. között Kaposváron zajló Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába.

A darabot Jászai-díjas Vincze János rendezte, a főbb szerepekben  Bacskó Tünde, Tatai Gergő, László Csaba, Tamás Éva, a Jászai-díjas Bánky Gábor, Frank Ildikó, Fischer Norbert, Götz Attila, Bera Márk, Hollósi Orsolya, Somogyi Bianka és Zengő Ágnes látható.
 
A színházi szakemberek 65 társulat 107 előadása közül választották ki azokat az előadásokat, amelyek megítélésük szerint a legmagasabb művészi értéket és innovatív megközelítéseket képviselik. A felkért négy válogató - Bán Teodóra, a margitszigeti színház ügyvezető igazgatója, Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatója, Németh Ákos drámaíró és Zalán Tibor drámaíró, költő - által ajánlott tíz nagyszínpadi és tíz kamaraszínházi előadásból a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti tanácsa tizennégyet választott ki, amit a Kritikusok Céhe által jelölt további kettő független színtársulat előadás tett teljessé.
 
A pécsi Csirkefej egyik szereplőjét, Bacskó Tündét pedig a világszerte megjelenő sikeres női magazin, az ELLE Hungary által meghirdetett  Elle Awards „Az év színésznője” kategóriájában jelölte. A díjat ebben az esztendőben már Magyarországon is második alkalommal hirdette  meg a magazin. Az elismerést hat kategóriában osztják ki, a nyertest  kategóriánként öt jelölt közül választhatják ki az olvasók.

Nagy boldogság számunkra, hogy „Az év színésznője” kategóriában a Pécsi Harmadik Színház előadásainak meghatározó színművészét, Bacskó Tündét is a díjra felterjesztettek között találjuk. Őt, aki Örkény István, Spiró György, Háy János, Kiss Judit Ágnes, Székely Csaba, Schwajda György és Martin McDonagh drámáiból született előadásainkban katartikus erejű alakításokkal ajándékozta meg nézőinket, jelenleg pedig Spiró György: Csirkefej című drámájában és Tasnádi István: Kartonpapa című fekete komédiájában játszik nálunk - hangsúlyozta a teátrum vezetője.(fotó: Komlós Attila)