Negatív-pozitív

Pécsett az Ezüstláz Galériában kortársékszer-kiállítás nyílt.

Mi történik, ha kortársékszer-tervezők kezébe kerül egy fotó, vagy egy fényképezőgép? Természetesen ékszer lesz belőle! Különösen így van ez, ha az ötvösművészek felkérést kapnak, egy olyan tematikus kiállításra, ami a fotózás, a fotóművészet körüli gondolkodásra készteti őket.

A Negatív-Pozitív című kortársékszer-kiállítás, ami az Országos Fotóhetek rendezvénysorozatának pécsi programjaihoz kapcsolódik, az érdeklődők képet kaphatnak arról, hogy ez a két szó - pozitív, negatív -  milyen gondolatokat indít el  az alkotókban, lesznek általuk az ékszertervezők keze nyomán újszerű megközelítésű, formabontó, egyedi, művészi igényű, ékszerek.

Az Országos Fotóhetek pécsi rendezvényeinek szervezője Schreck Mónika ötletéből kiinduló Negatív - Pozitív című kiállítás a 11 éve működő, rendszeresen kortársékszer-kiállításokat rendező Ezüstláz Galériával közös szervezésben valósul meg, amelyen
Abaffy Klára, Bíró Zsófia Gizella, Égi Marcell, Fülöp Erika, Galcsik Vivien, Gaál Gyöngyér, Gera Noémi, Görömbei Zsófia, Király Fanni, Lenzsér-Mezei Kata, Pálfai Boróka Alíz, Tímár Krisztián, Wild Judit, Zámori Eszter, Zsabokorszky Lili ékszerei láthatók.


A november 12-én nyílt tárlatot  Körtvélyesi László fotóművész nyitotta meg.