Minden, amire egy gyerekszív csak vágyhat

A Városi Gyereknapon ismét Pécs legnagyobb játszóterévé változik a Zsolnay Kulturális Negyedet május 26-án 10 és 18 óra között.

 

Lesz többek között extrém sport bemutató, lufihajtogatás, mászófal, gokart, robotprogramozás, ugrálóvárak és sokféle finomság. A Városi Gyereknapot megelőzően, május 25-én a Zsolnay Kulturális Negyedben rendezi meg a Közlekedik a család című közlekedésbiztonsági vetélkedő baranyai fordulóját az ORFK Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitánysága.

A múlt évi nagy sikernek köszönhetően ismét lesz ninja sportpálya, ugrálóvárak, óriás csúszda, mászófal és az Élményzóna kötélkertjét is kipróbálhatja mindenki.  Itt lesz PanDani és csapata, a PTE-PEAC vívószakosztálya, lehet többek között társasozni, sakkozni, kosárlabdázni, csocsózni, ping-pongozni és robotokat programozni a Robotika Pécs jóvoltából. Ezeken felül várja a gyereknapra kilátogatókat  többek közt az Ökokuckó, a Tüke Busz Zrt., a Tettye Forrásház a vízhez kötődő játékokkal, a KangaKids. Ezeken kívül labdajátékok és számháború is várja a gyerekeket.

A csendesebb Csillagteraszon az Olvasóliget kap helyet, nem messze tőle a Mosolyország játékai. Lesz Varázsóra látványos fizikai kísérletekkel, a Pirogránit Udvar pedig átlényegül gokartpályává, ahol pedálos gokartokkal lehet versenyezni. Délután érkezik a lufihajtogató mester, Lakatos Norbert, aki 15 és 18 óra között kívánság szerint készít a gyerekeknek a luficsodákat.

A Gyereknap látványossága lesz a Gravity Academy Extrém Sport Show-ja 13 és 16 órakor a Ginkgo téren. A Gravity Academy különlegessége, hogy négy különböző, de egymáshoz közel álló sportágat ötvöznek látványos és egyedülálló módon. A triál kerékpárral és egykerekűvel bemutatott ugrásokat BMX és parkour trükkök kísérik, ami – a műsorvezetőnek is köszönhetően – izgalmas és lélegzetelállító bemutatóvá válik.

Nem hiányozhatnak a finomságok sem, lesz vattacukor, kürtőskalács, popcorn és megannyi nyalánkság.