Megújult a Sellye Család- és Gyermekjóléti Központ

Sellyén  a Család- és Gyermekjóléti Központ nyolcvan millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával újult meg.


A Család- és Gyermekjóléti Központ  látja el Sellyén, Drávafokon, Bogdásán, Markócon, Kákicson, Okorágon, Marócsán, Drávaiványiban, Sósvertikén a  gyermekjóléti alapellátással kapcsolatos  feladatokat, valamint hatósági jellegű tevékenységeket  végez a járás összes, azaz 38 településén.  Elsődlegesen  a gyermekek családban történő nevelkedését segíti, ezáltal javítva a testi és lelki egészségüket, valamint segítséget nyújt családból kiemelt gyermekek családi környezetbe történő visszahelyezését. A központ a családok számára is támogatást nyújt, biztosítja a szülő és gyermeke együttes átmeneti lakhatását.


A fejlesztések eredményeként könnyebben hozzáférhetőkké váltak a központ szolgáltatásai a járás teljes területén, valamint a feltételekben is minőség javulást eredményezett. A családsegítők és esetmenedzserek munkakörülményei is javultak.


Az épület hő-technikai és energetikai fejlesztésére – az épületgépészet komplex  felújítása – is sor került, akadálymentesítették is. E mellett egy mikrobuszt is vásároltak, hogy a központ munkatársai rendszeresen felkereshessék a településeken az általuk gondozott családokat.