Megszépülnek a pécsi parkok

Útjára indult a Pécs Parkjai Megújulnak Program.

Mint Meixner Barna, a Biokom  társ-ügyvezetője elmondta,  elindult a „Pécs Parkjai Megújulnak” program, amelynek keretében évente három, négy park szépül meg a városban. Idén várhatóan ennél több is,  ugyanis már megkezdődtek a munkálatok a Niké szobor környékén, a Tettyén, a Panoráma sétányon, illetve a Malomvölgyi parkerdőben is, de még idén megújul a Czinderi park, a Puskin tér és a Mandulás tornapálya is a karbantartó-, zöldterület fenntartó- és erdőgazdálkodási részlegek, asztalos üzem és kertészeti csoport munkatársainak keze nyomán.


A tettyei panoráma sétányt a munkákat megelőzően a Duna-Dráva Nemzeti Park szakembereivel tartottak közös területbejárást, hiszen természetvédelmi területről van szó. Itt régóta problémát okoz, az egyébként természetvédelmi területnek számító, védelem alatt álló  szikla, ami a turisták és a kirándulók  miatt, akik szeretnének a város panorámájában gyönyörködni, folyamatosan pusztul, erodálódik.

Ennek további megakadályozása érdekében a szikláktól nem messze attól egy új „panoráma terasz” létesül.

 

E mellett megújul a tettyei fa szerkezetű sétány, felújítják a régi padokat és hulladékgyűjtő-edényeket, amelyek mellé újakat is kihelyeznek.  Kivágják a kilátást mára szinte teljesen korlátozó invazív jellegű bálványfa telepeket, kiirtják a gyomnövényeket, helyettük őshonos, tájba illő facsemetéket, cserjéket, palántákat ültetnek.