Megmelékezéseket tartanak megyeszerte október 23-án

Az 1956-os forradalom 65. évfordulóján több baranyai települéesen is tartanak megemlékezéseket.


Pécsen október 23-án a hagyományokhoz híven  az ünnepségek sora  délelőtt 11-kor a Munkástanácsok Emlékművénél koszorúzással kezdődik, ahol az ünnepi beszédet Bélvári Ferenc, a Munkástanácsok Országos Szövetsége Faipari Ágazat elnöke mondja. Este fél hatkor az ’56-os emlékműnél Péterffy Attila, Pécs polgármestere  mond ünnepi beszédet, amit koszorúzás követ. Az eseményen közreműködik a Philharmonic Brass Quintet.fog közreműködni. A megemlékezés  ünnepi hangversennyel zárul a Kodály Központban  este hétkor.


Számos baranyai településen is megemlékeznek meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról. Október 23-án Kozármislenyben (Templom tér, 10 óra), Szigetváron (Zrínyi téri kegyeleti park, 10 óra), Pécsváradon (Kossuth tér, 10 óra), Villányban (a Mártírok terén) emlékeznek a települések lakói az 1956-os szabadságharcra és forradalomra.

 

Több helyen a koszorúzás és ünnepi beszédeket követően  fúvószenekarok, civil hagyományőrző egyesületek, helyi iskola tanulói  is fellépnek, adnak ünnepi műsort. Pécsváradon az eseményhez kapcsolódva fotókiállítás nyílik a várban.