Még R2-D2 is szamárfület kap

A családok az ország egyik legnagyobb,  ingyenes gyerekfesztiválján, a Szamárfül Fesztiválon búcsúztathatják a nyarat Pécsett.  

A Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 27–29. között közel hetven program várja a  kicsiket és nagyokat. A kínálatban szerepelnek még gyermekszínházi és bád előadások, koncertek, kézműves foglalkozások, , tudományos-ismeretterjesztő programok, ügyességi játékok és mesekiállítás.
 
Olyan gyerek-kedvencek lépnek fel, mint az Apacuka, Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Szélkiáltó, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Kolompos, és a Kiskalász.
 
A Csillagok Háborúja kedvelői közös fényképet készíthetnek R2-D2-val és a rohamosztagosokkal egy nagyméretű Star Wars-háttér előtt. Az vérbeli rajongók számára pedig igazi kuriózum lesz majd  a birodalmi sisakkiállítás.
 
A kreatív, kézműves programok keretében lesz majd képeslapkészítő műhely, gyöngyfűzés, origami foglalkozás, marcipán gyurmázás és nemezékszer-készítés.  E mellett lesz gyerekvívás, a ládából készült mini hullámvasút, de még  kötélpark-kalandpálya is.
 
A színházi és bábszínházi előadások között látható lesz  többek között a Bóbita Bábszínház Dödölle című csecsemőszínházi előadása, de a Sárkányölő Sebestyén vagy a Szélkötő Kalamona kalandjait bemutató bábjáték. A Bóbita Bábszínház mellett fellép marosvásárhelyi Ariel Bábszínház és interaktív zenés bohócelőadást tart a Bohóc Brigád.
 
Négyszögletű Kerek Erdő címmel lesz látható a Lázár Ervin mesekiállítás, valamint a Bóbita Bábszínház 60 évét felölelő kiállítása is a fesztivál ideje alatt nyílik meg.
 
Az esetleges rossz idő sem szabhat gátat a hétvége legjobb gyerekmulatságának, ugyanis a közel 70 programjának szinte mindegyike „vízálló”!