Lendületben a pécsi Z Elektronika

Az elektronikai bérgyártással és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozó  pécsi cég több új projekten dolgozik, ami egyenes folytatás a múlt évi fejlesztésének.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében elnyert 500 millió forint felhasználásával  a cég mintegy 1,3 milliárdért  új gyártó- és raktárcsarnokot épített, korszerű berendezéseket vásárolt, valamint szervezeti fejlesztéseket hajtott végre.


Alapelvük a folyamatos technológiai fejlődés, így a kapacitásbővülés mellett kiemelt  helyen kezelik a saját termékeik fejlesztését. Két Németországban megrendezett kiállításon a közelmúltban mutatták be  mezőgazdasági, illetve orvostechnikai újításaikat.


A folyamatos innováció ráadásul újabb és újabb létszámbővítést is szükségessé tesz. A Z Elektronikánál jelenleg kétszázan dolgoznak, de az újabb fejlesztések lehetőséget adnak arra, hogy növeljék a létszámukat, ezért folyamatosan várják elektronikai végzettségű szakemberek jelentkezését.
.

A Z Elektronika Kft. története 1997-ig nyúlik vissza, főként ipari szereplők számára végez bérgyártást, javarészt exportra termel. Mindezek mellett multinacionális orvostechnikai, autóipari és biztonságtechnikai vállalatoknak is előállít alkatrészeket.