Különleges kihívás vár májusban a baranyaiakra

A már negyedik  alkalommal megrendezésre kerülő versenyhez idén a magyarországi Europe Direct hálózat is csatlakozott. 

Mit kell ehhez tenni? Nem mást, mint  megtenni 20 kilométert szintidő és időkorlát nélkül, gyalogol, futva, kerékpárrral, úszva vagy  evezve, a lényeg, hogy aktív, kültéri mozgás legyen.

 

A 60 év felettiek elektromos rásegítéssel rendelkező kerékpárral is megtehetik a távot. Azonban tilos más, elektromos meghajtású sporteszköz használata. A táv teljesíthető egyedül, párosan, családdal vagy akár barátokkal is május 31-ig.

Kik vehetnek részt a versenyben?  Minden 14. életévét betöltött magyar állampolgár, természetes személy, aki rendelkezik Facebook és/vagy Instagram profillal és tartózkodási, vagy lakóhellyel Baranya vármegyében.  A verseny különlegessége, hogy a táv kötetlenül, bárhol teljesíthető Baranyában május 31-ig. Az útvonal összeállításánál előnyt jelent - de nem feltétel -, ha valamilyen európai uniós támogatásból megvalósult beruházást, fejlesztést vagy Natura2000 természetvédelmi területet érint.
 
Az útvonalat, a felkeresett létesítményeket, természetvédelmi területet valamilyen applikációval, vagy akár fényképek segítségével  kell bemutatni, amit a baranya@europedirect.hu e-mail címre kell elküldeni. E mellett a Facebookra vagy az Instagramra is fel kell tenni, amelyeken jelölni kell, hogy milyen módon - #EU20evHUBaranya20km #Baranya20km és a #legyalogoltam vagy #letekertem vagy #lefutottam vagy #leúsztam vagy #leeveztem  - teljesítették a távot.

 

Az országos fődíj – a helyi nyeremények mellett – az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének felajánlása egy elektromos kerékpár.