Középpontban az M6-M60-as út fejlesztése

Négy évvel ezelőtt indított útjára a Baranya Megyei Vállalkozói Központ a Vállalkozók Napját, amelynek középpontjába mindig egy a gazdaságot érintő kérdést helyeznek.

Idén az M6-os és M60-as autópályák fejlesztésével és annak a térség gazdasági fejlődésére gyakorolt hatásáról volt szó. A rendezvényen nagy számban vettek részt a települések vezetői, cégvezetők, vállalkozások képviselői. Mint elhangzott, az autópálya-fejlesztés eredményeként várhatóan a térség olyan, eddig háttérbe került részei is bekerülnek a gazdaság vérkeringésébe, mint az Ormánság, Szigetvár és Szentlőrinc, valamint és Sásd térsége, amellyel várhatóan csökken az elvándorlás mértéke.

A megvalósítás alatt lévő M6-M60-as autópálya további Baranya megyei szakaszainak megépítésével párhuzamosan, megkezdődött a Pécs-Barcs közötti útszakasz tervezése. Megvalósulása jelentős hatással lesz a térség gazdasági életére, valamint ehhez kapcsolódóan az itt található településekre, azok fejlődésére, az érintett kistérségekben pedig akár új ipari zónák és ipari parkok jöhetnek létre, a már meglévők pedig bővülhetnek az újonnan betelepülő vállalkozások által. A kedvező adottságokkal rendelkező kisebb települések számára is megnyílik  a vállalkozások letelepítésének lehetősége.