Közelegnek az ünnepek, változnak a menetrendek

Közeleg a karácsony, ilyenkor a szolgáltatók munkatársai is megérdemelt pihenésüket töltik, a legtöbb helyen ügyeletet tartanak. A közösségi közlekedés menetrendje is megváltozik ezekben a napokban.

 

Tettye Forrásház
A vízszolgáltató ügyfélirodái és telefonos ügyfélfogadásának elérhetősége így alakul az ünnepek alatt: december 23-a és január 1-e között minden zárva tart. A 24 órás hibabejelentő szolgálat persze működik: 72/421-700, 72/421-799, 20/289/3555.

Biokom
A városüzemeltetési cég ügyfélszolgálati irodája a két ünnep között zárva lesz. December 24-e és január 1-e között a parkolási zónákban ingyen lehet parkolni, január 2-án, reggel 8 órától kell ismét a parkolásért fizetni.A forgalomcsillapított övezetekbe viszont a behajtás folyamatosan engedélyhez, a várakozás pedig díjfizetéshez kötött.


Tüke Busz
A a helyi járatú buszok menetrendje is változik:
december 24.:
szabadnapokra meghirdetett menetrend szerint 15.35-ig, 15.35 után külön kiadott menetrend szerint.
december 25.:
munkaszüneti napokra meghirdetett menetrend szerint.
december 26.:
munkaszüneti napokra meghirdetett menetrend szerint.
december 27.:
szabadnapokra meghirdetett menetrend szerint.
december 28.:
szabadnapokra meghirdetett menetrend szerint.
december 29.:
munkaszüneti napokra meghirdetett menetrend szerint.
december 30.:
csökkentett, munkanapokra meghirdetett menetrend szerint.
A januári bérletvásárlás miatt nem kell aggódnunk: a december havi és a IV. negyedévi bérletek meghosszabbításával egészen január 7-én 24 óráig utazhatunk a buszokon decemberi bérletünkkel.

Pétáv
A Pétáv a Magyar Lajos utcai  irodája  egészen január 1-ig zárva lesz, kivétel ez alól december 30-a: ekkor 8–15 között nyitva tartanak. Búza téri iroda viszont végig zárva tart az ünnepek alatt.

A vonatok december 24-én a szombati, december 25-től december 28-ig az ünnepnapi, december 29-én a vasárnapi közlekedési rend szerint közlekednek a vonatok. A szokásos kedvezmények az ünnepi időszakban is érvényesek. A 26 éven aluliak - de már nem tanulók - 33 százalékos kedvezménye december 20-án 10 órától január 1-jén éjfélig vehető igénybe.
 
Volánbusz járatai december 24-én a szokottnál ritkábban, korlátozásokkal, december 25-én és 26-án a munkaszüneti menetrend szerint, szintén korlátozásokkal közlekednek. December 27-én és 28-án a szabadnapi, 29-én a munkaszüneti menetrend szerint közlekednek.,

Az üzletek december 24-én általában délig, illetve 14 óráig várják a vásárlókat. Karácsony mindkét napján zárva tartanak.