Körbejárható lesz a Pécsi-tó

Elindultak a munkálatok a Pécsi-tavat körbeölelő járda befejező szakaszán.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Élhető települések címet viselő pályázatán 250 millió forint támogatást nyert el Orfű, amelynek felhasználásával utolsó szakaszához ér a Pécsi-tó mentén végig futó járda fejlesztése. A környezeti adottságok és az ingatlanok telekhatárai befolyásolják a tervezett nyomvonal kialakítását.

Orfű, mint turisztikai célpont vonzóvá tételéhez elengedhetetlen a kulturált fürdőzés feltételeinek folyamatos fejlesztése, valamint a szezonális kínálatot kiegészítő, a turisztikai szezont kitoló és a tartózkodási időt meghosszabbító kulturális és turisztikai fejlesztések, amihez a most készülő járdaszakasz jelentősen hozzájárul. A meglévő gyalogos és kerékpárút nagyrészt a Pécsi-tó partján húzódik, ami több  szakaszon is rekreációs, turisztikai tevékenységek a helyszíne is.
 
A Pécsi-tó körül már évek óta használják a helybeliek és a turisták a tavat körülölelő  kerékpár- és gyalogútat. A most induló beruházás keretében a tó észak-nyugati részén  a még hiányzó járdaszakasz készül el, ami áthalad Orfűn is, a Dollár út mentén. A megépülő járdaszakasz a biztonságos gyalogos közlekedéshez is megteremti a feltételeket, ugyanis itt jelenleg az országútra felfestett burkolatjeleken közlekednek a gyalogosok.
 
A most megépülő járdaszakasz 1264,6 méter hosszú lesz, a tervek szerint egy év múlva készül el.