Kinyitottak az ökoturisztikai helyszínek

Ismét fogadnak látogatókat a Duna-Dráva Nemzeti Park (DDNP) szabadtéri ökoturisztikai helyszínei, így egyebek mellett a Mohácsi Nemzeti Emlékhely és az Ős-Dráva Látogatóközpont is.


A szükséges óvintézkedések betartása mellett újból megnyíló létesítményekbe kedvezményes árakkal várják az egyéni turistákat és a családokat, akik töltekezni szeretnének a tavaszi növényvilág különleges látványából, vagy közelről  szeretnék megtekinteni a régi magyar háziállatokat és idén született kicsinyeiket, vagy akár fejet szeretnének hajttani a mohácsi csata hősei  a sírkertben.

 
Pécsett a Pintér-kert Arborétum szombaton, vasárnap és ünnepnapokon tíz és este hat között tart nyitva, a területen pedig egyidejűleg legfeljebb harmincan tartózkodhatnak.  A barcsi Dráva Kapu Bemutatóközpont május 11-től munkanapokon nyolctól négyig fogad a látogatókat a szabadtéri területeken, az állattartó telepen és a tanösvényen.  


A Mohácsi Nemzeti Emlékhely naponta kilenctől este hatig tartózkodhatnak a látogatók, kizárólag a szabadtéri területen. Az emlékhely területén minden nap kétszer, tizenegykor és délután kettő órakor korabeli fegyverekből fegyverbemutatót is tartanak.


A Szaporcán található Ős-Dráva Látogatóközpont részlegesen nyitja meg kapuit kilenc és délután öt között a látogatók előtt. Végig járható a Hagyományos gazdálkodás tanösvény, ahol  szemügyre vehetők az állattartás, rétgazdálkodás, gyümölcstermesztés, méhészkedés, kosárfonás, fűszer- és gyógynövénytermesztés eszközei. Bárki kézbe veheti, kipróbálhatja a tárgyakat és megtapasztalhatja, miként hasznosították őseink a természet adományait fenntartható módszerekkel, harmóniában a környezettel.


A régi magyar háziállatokat bemutató majorban pedigszürkemarha, mangalica, kecske, hucul ló, parlagi szamár, hortobágyi racka és cikta juh, valamint több régi magyar tyúkfajta látható. A látogatók  az állatok megtekintésén túl megtudhatják azt is, hogy a múltban milyen szerepet játszottak az emberek mindennapjaiban.