Két szezonális jegy Baranyában

Július 1-jétől – Mecsek napijegy és Tenkes napijegy néven – újabb két szezonális jegytermék érhető el a MÁV-Volán-csoport járatain.

A mindenkinek 1990 forintba kerülő Mecsek napijegy a Dombóvár-Bátaszék vasútvonalon Dombóvár és Mórágy között, a Budapest-Dombóvár-Pécs fővonalon Dombóvár-Pécs között, valamint a Godisa-Komló vasútvonalon érvényes, továbbá az ezen vasúti vonalszakaszok által határolt területen lévő településeken közlekedő helyközi buszjáratokon. Az új jegynek köszönhetően kedvezményes áron lehet utazni az Országos Kéktúra útvonalához is.

A Tenkes a Villányi-hegység legmagasabb pontjaként az egész térség meghatározó eleme, az új napijeggyel a környékre kirándulók utazhatnak kedvezményesen. AZ egységesen 1490 forintba kerülő jegy  a Pécs-Villány-Magyarbóly vonalon Pécs-Villány között, valamint a Villány-Mohács közlekedő vonatokon érvényes. A Pécs-Mohács-Villány-Harkány négyszögben lévő települések között pedig a Volánbusz helyközi járatain is felhasználható a napijegy. A Tenkes napijegy.

A Mecsek és Tenkes napijegy a tanítási szünet végéig minden napra, azt követően hétvégi és ünnepnapokra váltható meg, és az érvényesség napján korlátlan utazásra jogosít a kijelölt járatokon.

Nagy népszerűségnek örvendenek, ezért egyre több térségben nyújtanak kedvezményes utazási lehetőséget a MÁV-Volán-csoport szezonális napijegyei. Az elmúlt években folyamatosan bővült a helyközi busz- és vonatjáratokra érvényesek köre. Idén is elérhető a Bakony,, a Balaton24 és Balaton72, a Borongoló, a Dunakanyar, a Mátra24 és a Veszprém-Balaton EKF24 napijegy. A szezonális közös jegyek mellett májustól már megvásárolhatók a vármegye- és országbérletek is.