Katalogizáltak, kutatóhelyet alakítottak ki

Járvány idején sem szünetelt a munka a pécsi galériákban.

Milyen érdekességeket rejt a Pécsi Galéria több mint 40 éves múltja? Izgalmas lenne bepillantani a nagy művészek műtermeibe? Milyen kiállítások várják a látogatókat Pécsett? Mindez kiderül a pécsi galériák Restart programjából.

Végre újraindulhat az élet, bár a pécsi galériákban az elmúlt hónapokban sem szünetelt a munka, zajlottak a háttérmunkák. A katalogizálták a a raktárak anyagait, ennek köszönhetően szeptembertől kutathatóvá válik a Pécsi Galéria dokumentációinak jelentős része, ehhez  az m21 Galériában kutatóhelyet alakítanak ki. A katalógusban szereplő dokumentációs anyagokat szeptembertől lehet kutatójeggyel megtekinteni.

A Pécsi Galéria történetének megismerését szolgálja majd a pécsi galériák weboldalának (www.pecsigaleriak.hu) hamarosan induló Pécsi Galéria Anno című rovata is. Ugyancsak a weblapon elérhető a Nyitott műtermek rovat, amelyen keresztül pécsi képzőművészek műtermeibe látogathatnak az érdeklődők.  Elsőként Fejős Miklós festőművész jelenlegi munkáival ismerkedhetnek meg a következő linken: https://www.pecsigaleriak.hu/nyitott-mutermek

A 2020-ra tervezett kiállítások közül a tavaszra tervezett Fusz György: Odú című látványos gigainstallációjának építése napokon belül megkezdődik az m21 Galériában, a megnyitójára július 2-án kerül majd sor. Szeptember végére tolódott Győrffy László, Kis Róka Csaba, Szöllősi Géza A test ördöge című tárlata, valamint augusztus 14-én nyílik a korábban a Zsolnay Fényfesztivál egyik programjaként szereplő Doboviczky Attila és Hizsnyik Dénes közös kiállítása a Martyn Galériában, a Művészetek és Irodalom Házában.

 Ezen a napon egy új, meglepetés-kiállítás is várja majd a Pécsi Galériában a művészetek szerelmeseit.