Jubilál az Európai Bordalfesztivál

A 25. alkalommal megrendezésre kerülő Európai Bordalfesztivál  három napja alatt számos zenei előadó és együttes biztosítja a zenei sokféleséget és a remek hangulatot.


Hazai férfikarok mellett felcsendül a Carmina Burana is különleges előadásban. Természetesen, a fesztiválon kiemelt szerepet kap a  bor,  a X. Villányi Prémium Bormustrára Pécsen, a Kodály Központban, szeptember 25-én. a gálakoncertet megelőzően kerül sor.


A 25. Európai Bordalfesztiválon a házigazda Bartók Béla Férfikar mellett fellép a Szolnoki MÁV Férfikara, a Zengő Együttes, a Vivat Bacchus, több egyetemi kórus, Horváth István tenorista, Bognár Szabolcs baritonénekes és Balatoni Sándor orgonista, valamint a Misina Néptáncegyüttes és a Pécsi Ércbányász Koncertfúvós Zenekar.

Szeptember 24-én   Villányban,  a hagyományokhoz híven a kórusok felkeresték a pincéket, valamint felcsendült  Carl Orff Carmina Buranája a pécsi és eszéki egyetemi kórus és a meghívott férfikarok előadásában.

 

Szeptember 25-én, szombaton Pécsett a  Kodály Központban  folytatódik a fesztivál, a Kodály Központban megrendezésre kerülő gálakoncerttel, amelynek első felében a a kórusok  bordalokat adnak elő, második részben pedig  szintén a Carmina Burana két zongorára és, ütőhangszerekre készült feldolgozása lesz hallható. A gálakoncert előtt,  a  Villány-Siklósi Borút borászai immár tizedik alkalommal mutatják be a villányi prémium boraikat, köztük kiváló Franc-okat, valamint Villányi REDy-t.  

 
A fesztivál zárónapja, szeptember 26. délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adnak koncerteket a  kórusok, majd délután  Pécsett a Széchenyi téren a Bor és Dal Ünnepén a Népek bordalai és táncai című rendezvénnyel zárják a programsorozatot.