Jogerős ítélet emberölés bűntette ügyében

Életfogytig tartó fegyházbüntetés több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.

A tényállás szerint a palesztin származású, izraeli állampolgárságú vádlott és az egyik sértett Németországban ismerkedtek meg, közöttük szerelmi kapcsolat alakult ki, ami nem volt teljesen harmonikus, elsősorban a vádlott féltékenysége és lobbanékony természete miatt. A  a sértettet édesanyja (a másik sértett) óvta is a lányát ettől a kapcsolattól.

Az október 20-ról 21-re virradó éjszakát 2018-ban a vádlott és a sértett, a sértett és édesanyja által bérelt lakásban – egyik szobában az anya, másikban a lánya és a vádlott – töltötték. Valamikora hajnali órákban a vádlott - pontosan már meg nem állapítható okból - előbb az alvó anya, majd lánya orr-, és szájnyílását valamilyen puha anyaggal befogta, aminek következtében azok eszméletüket vesztették és néhány percen belül meghaltak. Ezt követően a vádlott mindkét szobában tüzet gyújtott, majd az egyik szoba erkélyére ment, ahol angolul segítségért kiabált.

Ezt a környékben lakók meghallották, értesítették a tűzoltóságot és a mentőket. A vádlottat kimentették az erkélyről és kórházba szállították, október 22-én a kórházból elbocsátották, majd még aznap Belgrádból Izraelbe utazott, ahol az ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján 2021-ben fogták el az izraeli hatóságok, letartóztatták és Magyarországra szállították.

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy legkorábban 40 év után bocsátható feltételes szabadságra.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helyben hagyta.

 Az ítélet jogerős