Jó ember-díj Enyedy Ágota Margitnak

Az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjat, idén Enyedy Ágota Margit vehette át közösségfejlesztő, rászorulókat támogató tevékenységéért.

A díjat és azzal együtt Judit Hagner, Németországban élő magyar szobrász simogató emberi kezet mintázó alkotását a budapesti óvodavezető azzal érdemelte ki, hogy egész életét a mások segítése, támogatása jellemzi.

Rendszeresen gyűjt ruha- és ételadományt, bekapcsolódott az újpesti gyermek és ifjúságsegítő egyesület adománygyűjtésébe, tagja a "Többet főztem" csoportnak és megmaradt meleg ételek felajánlásával is segít hátrányos helyzetű embereket. Mindemellett lakóhelyén virágot ültet, karácsonyi díszeket helyez ki az ünnep közeledtével.

Munkahelyén is aktív, a kötelező óvodapedagógusi és vezetői feladatai ellátásán túl "Göncölj a Földért!" elnevezéssel ruhagyűjtést indított, kapcsolódott a "Fogadj örökbe egy óvodát!" kezdeményezéshez a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei makkoshotykai óvoda örökbefogadásával és rendszeres támogatásával.

Az óvodavezető a járványhelyzet alatt erején felül igyekezett családokat és a munkatársait segíteni, de részt vett a szülők mozgósításával a "Levente lépteiért" elnevezésű, az SMA-betegségben szenvedő kisfiú kezelésének támogatására meghirdetett adománygyűjtésben is, és az ehhez kapcsolódó süteményvásár megszervezését is vállalta.

A Jó ember-díjat tizenhatodik alkalommal ítélte oda Káplár László, az MTI 2003-ban, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt baranyai szerkesztőségvezetőjének emlékére, az általa képviselt értékrend megőrzésére létrejött alapítvány. A díjat minden évben egy olyan ember kapja meg, aki becsülettel, tisztességgel, emberséggel, alázattal végzi munkáját, és embertársainak jót, inspirációt, segítsége ad.