Ismét minden korosztályt vár a Nagy Táncválasztó

Az ország tizenegy városában várja az érdeklődőket az őszi Nagy Táncválasztó.

Szeptember 26-án, a Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezésében közel hatvan táncpedagógus közreműködésével, több mint negyven  táncstílus kipróbálására nyílik lehetőség  Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Kőszegen, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Budapesten és Sopronban. Az egész napos program során ingyenes táncórákon, kerekasztal beszélgetéseken vehetnek részt az érdeklődők


A Tánc Világnapja alkalmából 2019. április 29-én hagyományteremtő szándékkal  rendezték meg az első NAGY TÁNCVÁLASZTÓ workshop-ot, ami  mára több ezres közösséggé vált. A „Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!” szlogennel meghirdetett program célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a választás lehetőségét. A táncműfajok megismertetésén túl, fontos a tánc és mozgás széles körben történő népszerűsítése, hogy minél többen a táncban találhassák meg az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat.
 
A Nagy Táncválasztó esemény regionális helyszínei a Sopron csatlakozásával tovább bővültek. Pécsett a Művészeti Gimnázium már szombaton, szeptember  25-én  elindítja a Nagy Táncválasztót és a Dóm térre hívja a pécsi közönséget, ahol  délelőtt fél tízkor a helyi tánciskolák, táncegyüttesek és a közönség közreműködésével a III. Nagy Táncválasztó Flashmobbal hívja fel a figyelmet a vasárnapi eseményekre.


Szekszárdon a Pécsi Tudományegyetem  kampusza ad otthon a Nagy Táncválasztónak, ahol az amerikai jazz, a Bercik technika, a klasszikus balett és a kortárs tánc órák mellett délután Talk show gálaműsorral is készülnek a szervezők.

 

Sopron először csatlakozik a Nagy Táncválasztóhoz, a Liszt Ferenc Kulturális Központban tánc aerobik, modern jazz, esküvői tánc, hastánc, néptánc, mazsorett és street jazz is választható. A táncórák mellett a Liszt Központban táncfilm vetítés, a Petőfi Színházban pedig a közelmúltban elhunyt kiváló tánc-fotográfus, Kanyó Béla kiállítása és táncgála is várja majd a közönséget.