Innovációs Napok a Tudásközpontban

A Pécsi Tudományegyetem Innovációs Napok eseményeinek a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont ad helyet, amelyet ebben az esztendőben a Deutsche Telekom (DT) IT Solutions Hungary-vel közösen szerveztek meg.

Az Innovációs Napokon elhangzó előadások és kerekasztal-beszélgetések középpontjában  a mesterséges intelligencia, annak oktatásra, kutatás-fejlesztésre és mindennapjainkra gyakorolt hatása áll.  A két napon át tartó rendezvény keretében  lehetőség nyílik az egyetemi innovációs kutatási eredmények bemutatására,  azok üzleti és társadalmi hasznosításának lehetséges módjainak ismertetésére, valamint az akadémia-ipar partnerség építésére és a résztvevő vállalatok, kutatók, munkatársak közötti kapcsolatok kiépítésére.


A Pécsi Tudományegyetem küldetésének tekinti azt, hogy  a hazai felsőoktatás meghatározó képzési és kutatási szereplője, valamint Közép-Európa klíma céljait támogató üzleti és egyéb szervezetek számára jelentős kutatási szolgáltatásokat nyújtó tudásközpontja legyen. Ennek érdekében számos módon  keresi a kapcsolatot szűkebb-tágabb környezete vállalataival, a kutatás-fejlesztés és innováció területén érintett partnereivel.

 

Ennek egyik kiemelt eseménye az Innovációs Napok eseménysorozata, amelynek ezúttal a mesterséges intelligencia (AI) áll a fókuszában. Az előadások, beszélgetések során az AI szerepe, kihívásai több  szempont alapján is megvitatásra kerülnek. Többek között arra keresik a választ az előadók, hogy milyen hatást gyakorol majd a  társadalomra,  a jogrendszerre, az orvostudományra, valamint az információ-technológiára.