Ingyen lehet parkolni január elsejéig

A jövő év elején  változik a menetrend és január első napján még ingyen lehet parkolni Pécsett.

 

A vonatoki január 1-jén az ünnepnapi menetrend érvényes, január 2-án, csütörtökön viszont már a munkanapokon megszokott időpontokban indulnak. A tömeges visszautazás miatt január 1-jén délután és január 2-án reggel, az iskola szünet vége miatt pedig 5-én várható majd napi százezret meghaladó utasforgalom. A MÁV ezért a személy-, sebes- és gyorsvonatokon kívül - a helyfoglalások figyelembevételével plusz kocsival kiegészített - InterCityket is indít. A szokásos kedvezmények az ünnepi időszakban is érvényesek. A 26 éven aluliak - de már nem tanulók - 33 százalékos kedvezménye december 20-án 10 órától január 1-jén éjfélig vehető igénybe.

 

A Volánbusz Zrt. járatain december 31-én a tanítási szüneti, január 1-jén a munkaszüneti, 2-án és 3-án pedig szintén a tanítási szüneti menetrend lesz érvényben.   Szilveszter éjszaka és újévkor, hajnalban egyes járatok nem, vagy korlátozásokkal közlekednek. A decemberi helyi és helyközi bérletek  január 7-én éjfélig érvényesek.


Az üzletek közül egyesek december 31-én 14 óráig, de olyanok is, amelyek 16 óráig, míg mások 18 óráig lesznek nyitva.

Tettye Forrásház
A vízszolgáltató ügyfélirodái és telefonos ügyfélszolgálata január 1-ig zárva tartanak. A 24 órás hibabejelentő szolgálat a 72/421-700, 72/421-799, 20/289/3555 telefonszámokon érhetők el.

Biokom
A városüzemeltetési cég ügyfélszolgálati irodája január 2-án  lesz ismét nyitva 8–18 óráig. A lakossági igényeknek megfelelően egész januárban hosszított nyitva tartással áll a pécsiek rendelkezésére.

Jó hír az autósoknak, hogy január 1-ig a parkolási zónákban díjmentesen lehet parkolni, január 2-án, reggel 8 órától azonban ismét fizetni kell. A forgalomcsillapított övezetekbe viszont a behajtás  ez idő alatt is engedélyhez, a várakozás pedig díjfizetéshez kötött.

Dél-Kom
December 31-én csak a Siklósi úton tart nyitva az ügyfélszolgálati iroda 8 és 12 óra között.

Tüke Busz
A buszok december 31-én a szabadnapokra meghirdetett menetrend szerint, megerősített éjszakai és rendkívüli járatokkal. Január 1-én a munkaszüneti napokra meghirdetett, január 2-án és január 3-án a csökkentett, munkanapokra érvényes menetrend szerint járnak a buszok.
 
A  december havi és a IV. negyedévi bérletek  január 7-én 24 óráig  lesznek érvényesek.