Induló vállalkozások tesztlaborja

A Pécsi Vagyonhasznosító és a város önkormányzata pályázati úton adja bérbe egyik belvárosi üzletét meghatározott időre.

A sikeres pályázó a Király utcai üzlethelyiséget négy hónapig használhatja kedvezményes bérleti díj ellenében, ahol  tesztelheti az általa megálmodott termékét, szolgáltatást.

Bárki jelentkezhet, aki szeretné kipróbálni magát. A pályázat kiíróinak elsődleges célja a kisvállalkozások ösztönzése, segítése, hogy tesztelhessék az ötleteiket piaci körülmények között. Az egyedi és előremutató koncepciók, a friss ötletek előnyt élveznek, különösen ha azok innovatívak és környezetbarátok, fenntartható megoldásokat tartalmaznak. E mellett az is a célok között szerepel, hogy az időről–időre kirakatba kerülő újabb és újabb helyi vállalkozások új célközönséget, változatosságot és pezsgő életet hozzanak a belvárosba, színesítsék a Király utca kínálatát. Az a bérlő, aki négy hónap elteltével úgy dönt, érdemes hosszabb távra gondolkodnia, a kedvező tapasztalatok alapján  boltot szeretne nyitni, az  egy másik ingatlanban kezdheti meg működését, amelynek bérleti díjból lépcsőzetes kedvezményt kap, amennyiben a Pécsi Vagyonhasznosító által kiadóak közül választ.
 
Hasonló vállalkozásösztönző programok világszerte több városban működnek már sikeresen. A pécsi egy francia példa alapján került kidolgozásra.

Mint Varga Péter, a pécsi önkormányzat gazdaságfejlesztési főosztálynak vezetője elmondta, a most induló programmal segítséget kívánnak adni a vállalkozóknak, vállalkozásoknak abban, hogy sikeresek legyenek. Az üzletet bérbe vevő induló vállalkozások népszerűsítésében, termékeik-szolgáltatásaik piacra történő bevezetésében is szerepet vállal az önkormányzat. A pályázati úton meghirdetett bérleményt elnyerő ehhez jelentős marketing-kommunikációs támogatást is kap. A Király utca 20. az induló vállalkozások új tesztlaborja lesz.
 
A jelentkezők közül a nyertest szakmai zsűri választja ki, amelynek tagjai sorában egyaránt megtalálhatók a  Pécsi Vagyonhasznosító, az önkormányzat delegáltjai mellett a Pécsi Tudományegyetem és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara képviselője is.

Pályázni június 1. és 30. között lehet.  A nyertest július 16-án hirdetik ki, az üzlethelyiség pedig augusztus 2-án nyílik.