Idén két Tüke-díjasa lett Pécsnek

Pécs szabad királyi városi rangra emelésének napján idén is átadták a Tüke-díjat.

Az elismerést 2004-óta olyan személynek ítélik oda, akik Pécs fejlődéséhez példamutató tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult. Ebben az évben ketten - dr. Kiss László jogtudós, egyetemi tanár, az állam- és jogtudományok akadémiai doktora, a MTA tagja, akinek kutatási területe a jogalkotás, az önkormányzatok alkotmányos helyzete és jogalkotási kérdései, valamint 1998 és 2016 között az Alkotmánybíróság tagja volt, valamint dr. Dóczi Tamás idegsebész, professzor emeritus, a MTA tagja, tanszékvezető egyetemi tanár, aki a Pécsi Orvostudományi Egyetem Idegsebészeti klinikájáttöbb mint két évtizedig vezette - vehetták át a város polgárainak szavazati alapján.
 .  
A hetedik alkalommal átadott Ifjúsági Tüke-díjat Jávorszki Bendegúz Hunor a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar III. éves hallgatója vehette át.  A Civil Szervezetek Díját a 30 éve működő Pécs - Normandia Lions Club, a 65 éves évfordulóját ünneplő „Jelenkor” című országunk egyik legjelentősebb, magas színvonalú pécsi irodalmi és művészeti folyóirata és az Országos Mentő Szolgálat Pécsi Regionális Szervezete.

Emlékéremmel ismerték el folyamatos, fáradhatatlan munkáját Tillai Gábor történész, muzeológus, idegenvezetőnek, a Tájak Korok Múzeumok egyesület vezetőjének, Bozóky Anita közgazdász, tanár, művelődési menedzsernek, aki a város kulturális életének szervezésében vállalt jelentő szerepet, valamint sikeres és elkötelezett tevékenységet folytatott a Pécsi Egyházmegyénél, a turisztika területén. Szabó László Gyula Professzor emeritus, gyógyszerész, botanikus, mezőgazdász, gyógynövénykutató, valamint Bélyácz Iván a közgazdásztudományok doktora, professzor emeritus, az MTA tagja, akinek oktatói tevékenysége a vállalati gazdaságtan, majd a beruházás elmélet, a vállalati pénzügyek és kockázatelemzésre is kiterjedt, ezek voltak egyben kutatási területei is.