Idén is „Irány a PTE! Kultúrfeszt”

A PTE pályaválasztási fesztiválján, az Expo Centerben bárki megismerkedhet a Pécsi Tudományegyetem tíz karával, különböző egyetemi szervezeti egységeivel, és az egyetem partnereitől is értékes információkat gyűjthet be.

Mint ismert, jövőre átalakul a már megszokott felvételi pontszámítási rendszer, ugyanis  az egyetemek saját maguk dönthetnek arról, milyen intézményi pontokat  - korábban többletpontokat - adnak majd a felvételizőknek. E mellett arról is, hogy mennyit ér majd egy-egy plusz teljesítmény, bizonyítvány, sőt, kiválaszthatják, melyik érettségi tantárgyakat veszik figyelembe a pontszámításhoz. A PTE pályaválasztási fesztiválján, az Expo Center Hamerli termében október 27-én 10 órától valamennyi kar képviselőjétől az érdeklődők és első kézből értesülhetnek  a 2024-ben életbe lépő  felvételi változásokról, tájékozódhatnak arról, hogyan változik meg a pontszámítás rendszere. Emellett minden fontos tudnivalóról, ami a sikeres felvételihez szükséges, informálódhatnak.

A Kultúrfeszt azonban nem kizárólag a középiskolák végzőseinek szól,  hanem minden  az elkövetkezendő években továbbtanulást fontolgatónak érdemes eljönnie.  A rendezvényen nemcsak a standoknál lehet érdeklődni, hanem számos előadás, workshop és tanácsadás segíti majd a továbbtanulni vágyókat. A kiállítók között az egyetemi karok és szervezetek mellett a városi intézményeket és az egyetem céges partnereit is megtalálják az érdeklődők.

A leendő egyetemistáknak életpályautakat mutatnak a szakemberek, annak érdekében, hogy valóban olyan szakra jelentkezzenek, amely érdekli őket. A nap folyamán olyan pécsiek, PTE-alumnik mesélik el saját karrier-útjukat, akik valóban hitelesek, hiszen saját szakterületükön komoly sikereket értek el. Egy ilyen rendezvény legnagyobb előnye a személyes kapcsolat: rengeteg oktató, volt és jelenlegi hallgató vesz részt az eseményen, akiktől nagyon sok értékes és hiteles információt lehet begyűjteni!

Az Pécsi Tudományegyetemen mindig is nagy szerepet játszott a képzések sorában  az élethosszig tartó tanulás, így ha mesterképzésen, továbbképzésen, vagy bármilyen más továbbtanuláson gondolkodik valaki, akkor a 4. Irány a PTE! Kultúrfeszt neki is szól!

A kapuk és a standok 9 órakor nyitnak, míg az előadások, további programok 10 órakor kezdődnek. A részvétel mindenki számára ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrálni és a programokról tájékozódni az alábbi oldalon lehet: felveteli.pte.hu/kulturfeszt Az esemény Facebook oldalán folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket az aktualitásokról, érdekességekről, végleges programról: https://www.facebook.com/events/685423296836396