Huszonegy tehetséges fiatalt támogatnak

Ünnepélyes keretek között vehették át a győztesek a Rotary Club Pécs pályázatán elnyert ösztöndíjakat.


A Rotary Club Pécs hosszú évek óta kiemelt feladatának  tekinti a  városban tanuló tehetséges, de nehéz sorsú fiatalok felkutatását és támogatását, előmenetelük segítését. Az értékelő bizottság döntése alapján  idén a beérkezett negyvenegy pályázat közül  huszonegy  középiskolás diák részesült támogatásban, több mint 2,5 millió forint értékben.


Az idén negyedik alkalommal meghirdetett ösztöndíj pályázatra  beérkezett pályaműveket idén első alkalommal  négy kategóriába - művészet, szakma, sport, tudomány - sorolva értékelte a bíráló bizottság. Széles volt a díjazottak tevékenységi köre.  A kiemelkedő művészeti eredményekkel rendelkezők - versmondók, írók, színjátszók, táncosok, népdalénekesek, zenészek -  mellett a sportolók között  megtalálható az úszó, a triatlonos, a birkózó, a bokszoló, míg a szakmákat hang-technikus és elektronikával foglalkozó képviselte, a kutatók kategóriájában a kémia, biológia és a humán tudományok terén jelentős eredményt elért fiatalt jutalmazott a bíráló bizottság.

 

A támogatottak között  volt, egy látássérült fiatal lány is, aki már évek óta  német nyelvből fordít, valamint egy  fiú,  aki Spanyolországban szeretné folytatni a spanyolok történeleméhez kapcsolódó kutatásait.