Húsvétkor az ünnepé a főszerep

Mi lesz nyitva és mi nem, meg hogyan is közlekedhetünk a négynapos ünnep alatt.

 

Húsvétkor nyitva lesznek a benzinkutaknál működő Spar üzletek (OMV és Lukoil kútjáinal), illetve Fresh Cornerek (MOL) és a mini Tescók (Shell). Valószínűleg az éjjel-nappalik sem zárnak be teljesen (Manna, Roni). Ezen kívül  az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, az önálló virágboltok,az újságosok, az édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek, a kisebb, boltok, trafikok és a benzinkutak. Az áruházak és bevásárlóközpontok 29-én (nagypénteken), 31-én (húsvétvasárnap) és április 1-jén (húsvéthétfőn) zárva tartanak,

Március 28-án a pénteki napra, 29-én a szombati, 30-án és 31-én az ünnepnapi, április 1-jén a vasárnapi, 2-tól a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok. Az iskolai tavaszi szünet nem befolyásolja a vonatok menetrendjét.

A Volánbusz járatai nagypénteken munkaszüneti, szombaton szabadnapi, 3 húsvétvasárnap munkaszüneti, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak. Április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben.

Március 28-án, csütörtökön a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára, 29-én, nagypénteken munkaszüneti napra, 30-án, szombaton szabadnapra, 31-én, húsvét vasárnapján munkaszüneti napra, április 1-jén, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak a buszjáratok.

Április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára, 3-án és 4-én tanítási szünetes munkanapra, 5-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben. Április 6-án, szombaton szabadnapon, 7-én, vasárnap a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 8-án, hétfőn pedig már a hét első tanítási- és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.

Pécsen a Tüke Busz járatai a tavaszi szünet első napja március 28. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap április 8. (hétfő) a következők szerint járnak. A tavaszi szünet ideje alatt hétköznapokon csökkentett munkanapi menetrend szerint közlekednek.

A húsvéti hosszú hétvégén pedig március 29-én (nagypénteken), március 30-án (nagyszombaton) és április 1-jén (húsvéthétfőn) a szabadnapra meghirdetett menetrend szerint, március 31-én (húsvétvasárnapon) a munkaszüneti napra érvényes szerint közlekednek.

A Tüke Busz bérletpénztárai március 28. (csütörtök): állandó nyitvatartás szerint üzemelő bérletpénztárak bérletezési időszakon kívüli, munkanapi nyitvatartás szerint, március 29-én (nagypéntek) pedig valamennyi bérletpénztár zárva tart. Március 30-án  (nagyszombat) valamennyi bérletpénztár a bérletezési időszaknak megfelelő, szabadnapi nyitvatartási rend szerint várja az utasokat, március 31. és április 1. (húsvét első és második napján) között valamennyi bérletpénztár zárva.
Április 2. (kedd): valamennyi bérletpénztár a bérletezési időszaknak megfelelő, munkanapi nyitvatartási rend szerint.
Az ügyfélszolgálati iroda március 29. – április 1. között között zárva tart.

Pécs fizetős parkoló zónáiban a négynapos hosszú hétvégén, azaz március 29-től április 1-ig ingyenessé válik a parkolás. Emellett a felüljáró alatti „Boccaccio” parkoló is díjmentesen használható lesz ebben az időszakban. Ugyanakkor a forgalom csillapított övezetekben továbbra is engedélyhez kötött marad a behajtás és a várakozás.

A BIOKOM  ügyfélszolgálati irodája március 28-a csütörtök: 08:00-14:00-ig nyitva tart, március 29-e és április 1-je között zárva lesz. Április 2-a kedd: 08:00-16:00-ig fogadják az ügyfeleket.
A Pécsi Köztemető ügyfélszolgálati irodája március 28-a csütörtök: 08:00-14:30-ig tart nyitva, március 29-e és április 1-je között zárva lesz. Április 2-a kedd: 08:00-15:30-ig fogadják az ügyfeleket.

A sírkert a hosszú hétvégén is minden nap látogatható lesz, reggel 7-től délután 5 óráig. Április 2-tól pedig már a nyári nyitva tartás szerint  reggel 6-tól este 8-ig.