Hófehérke és a hét törpe újra táncol

A Pécsi Balett nagysikerű mese balettje új szereplőkkel látható ismét  a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában.

A Pécsi Balett egyik legsikeresebb mese balettje a Hófehérke és a hét törpe, a klasszikus történet mindig időszerű, a gyerekek minden generációja találkozik vele  - mondja Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész, az előadás rendezője.

Kitért arra is, az általuk színpadra álmodott táncszínházi változat követi az eredeti mesei szálat. A Grimm testvérek által megírt történet a tánc nyelvén kell életre. A koreográfusok - Czebe Tünde Harangozó-díjas és Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész - Riederauer Richárd zenéjére fiatalos, lendületes és szellemes mozgásvilágot teremtettek .

Szólt arról is, a magas színvonalú tánctechnikai tudás  mellett legalább olyan fontos  az együttes számára  a humor, a játékosság, ami a  mese balettek esetében különösen így van. Táncművészeik kivételes karakterábrázoló tehetségükkel varázsolják el a nézőket, legyenek azok kicsik vagy nagyok. A Hófehérke és a hét törpe mese balett a család minden tagjának élményt nyújt, a  gyerekeket elbűvöli, az őket kísérő felnőtteket pedig szórakoztatja majd a látványos, színes, mozgalmas, kedves egy felvonásos előadás.

Hét vicces, lendületes törpe lép színpadra, valamint sok-sok bájos erdei állat - mókus, nyuszi, katica, medve -, és természetesen a gyönyörű Hófehérke, aki a boldogságát a csinos herceg oldalán találja meg.