Hétfőtől hét közben a nyári menetrend lép életbe

A Tüke Busz járatai   március 8-tól munkanapokon a nyári menetrend szerint közlekednek  Pécsett.


A koronavírus járvány harmadik hulláma és a növekvő napi megbetegedések miatt az operatív törzs javaslatára több hatályban levő védelmi intézkedés szigorítását rendelte el a kormány  március 4-én. Az óvodák, általános iskolák április 7-ig bezárnak, a középiskolákban, a felsőoktatásban a digitális oktatás fennmarad. Az üzletek  március 22-ig, két hétre lehúzzák a redőnyt, kivéve az élelmiszerboltok, patikák, drogériák, benzinkutak.


A szigorítások bevezetésével egy időben a Tüke Busz  járatai március 8-tól munkanapokon nyári menetrend szerint közlekednek A változások jellemzően a csúcsforgalmi időszakot érintik, de egyes járatoknál a kora reggeli órákban is módosulások lépnek életbe.
Nem közlekednek a 30Y, a 107E és 109E járatok. A pécsi foglalkoztatók munkarendjéhez igazított 20-as, 21-es, 121-es, 16-os, 51-es, 52-es, valamint a műszakváltásokhoz igazodó 130-as, 130A és 26-os jelzésű járatok továbbra is változatlan menetrend szerint járnak.  Az utasok munkába történő eljutása és műszakváltást követően a hazajutása a társaság járataival továbbra is biztosított.


Este 20.00 óra után, valamint szabad- és munkaszüneti napokon menetrendje nem változik.


A közlekedési cég folyamatosan nyomon követi az utasok számát, és amennyiben a pécsiek akadálytalan munkába járása változtatást, járatbővítést igényel, akkor haladéktalanul megteszi a szükséges lépéseket.