Háryra még kicsit várni kell

Jövő év májusában tartják meg Kodály: Háry János dalművének bemutatóját az idén november végére tervezett helyett.

A Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok egy igazi pécsi összművészeti előadásra készül Kodály Zoltán Háry János című művét állítva egyedi módon színpadra. A járványhelyzet miatt a bemutató idén elmarad. Az alkotók addig is pár szakmai érdekesség, kulisszatitok és háttértörténet megosztásával teszik izgalmasabbá a várakozás időszakát.

Kodály örökérvényű daljátékával, benne Háryval, a nagyotmondó huszárral és a vele megesett történetekkel csak 2022-ben találkozhat a nagyérdemű. Az együttműködést szerződéssel megpecsételő koprodukciós partnerek - Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok - közösen mérlegelték, egy ilyen nagyszabású, több szereplős - énekművészek és bábművészek, szimfonikus zenekar, a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa,a Pannon Gyermekkar - előadás előkészítése, megtartása, komoly kockázatokat is magában rejt ilyen járványos időszakban, a napról-napra növekvő covid-megbetegedések száma miatt hozták meg döntésüket.

 

Ennek értelmében a november végére meghirdetett előadásokat áthelyezték 2022. tavaszára. A jelenlegi tervek szerint május 12-én kerülne sor a díszbemutatóra, majd május 14-én délután, valamint az érdeklődés függvényében még egy esti előadással várják majd a családokat az alkotók.