Három új bemutatót tart a Bóbita

Új tagokkal bóvült a pécsi Bóbita Bábszínház társulata, ami a következő évadban három új darabot is műsorára túz.

Az évad első bemutatójára október 14-én kerül sor. Cseri Hanna rendezésében lesz látható, a négy éven felülieknek szóló, Szegedi Katalin Lenka és Palkó című darabja. Az elfogadásról szóló mű középpontjában Lenka, az átlagosnál gömbölyűbb kislány és Palkó, a vékony fiú áll, akiket osztálytársaik rendszeresen csúfolnak.

Az öt éven felülieknek szól, a jövő év márciusától megtekinthető Szép Cerceruska. Az árva Cerceruska és kishúga egy zsarnok asszonynál dolgoznak étel és szállás fejében, de a rossz bánásmód miatt azonban egy napon elszöknek. Magyar népmese alapján adaptálta bábszínpadra az előadás rendezője Boráros Milada a két kislány szökését követő kalandjait.

Szintén 2024-ben lesz látható a  14 éven felülieknek szánt egyelőre Apa-anya-én-ő# munkacímet viselő komplex, nevelési céllal megvalósuló előadás  Tóth Zoltán rendezésében, Arató Máté, Szabó Dalma, Papp Melinda, Matta Lóránt, Rácz Attila szereplésével. Az új bemutatóval az alkotók szeretnék a nézőket ráébreszteni arra a gyermekvállalás nem játék, komoly döntések sorozata előzi meg.

Továbbra is látható lesz az előző évadban nagy sikerrel bemutatott Kacor király, a népszerű Torzonborz és a holdrakéta, ahogy a Hamupipő, Az elveszett szaloncukor, vagy a Menjünk, menjünk Betlehembe! bábelőadás is. A közkedvelt „pöttömszínházi” produkciók közül a Szivárványhinta, c Tipegő-topogó, az Icurka-picurka, a Cini-cini muzsika, a Dödölle is  műsoron marad.

A bábszínház az előadások mellett óvodásoknak és iskolásoknak kézműves- és bábkészítő foglalkozásokat, összművészeti előadásokat, szabadtéri játékokat is kínál, valamint a nagyobbakat és a felnőtteket foglalkoztató témákhoz kapcsolódó bemutatóik is lesznek.