Három napos ünnep lesz Pécsen augusztus 20

Három napos mini fesztivállal a Múzeumutca Plusszal veszi kezdetét az augusztus 20-hoz kapcsolódó események sora Pécsen.
 
A Múzeumutca Plusz keretében a Káptalan utca és az onnan nyíló udvarok és kertek „kulturális kalandokra és könnyed nyári társasági életre csábítanak” augusztus 18–20. között.  Három napon át helyi vendéglősök, borászok, kistermelők, DJ, bárzongorista, valamint rengeteg program – tematikus séták, családi foglalkozások, irodalmi rendezvények – töltik meg az itt található múzeumokat és azok udvarait. Ezen felül a kiállítások is hosszabb ideig tartanak nyitva és sok-sok extrával tekinthetők meg.


A Pécsi Egyházmegye idén is megrendezi a tavaly hagyományteremtő szándékkal életre hívott és nagy sikert aratott családi fesztiválját, a KOVÁSZ-t. A város lakóit augusztus 19-én, szombaton egész nap népi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, kerámiafestödével, íjászattal, arcfestéssel, élménylovaglással, vívással és  kötélkerttel, valamint a Dóm téren termelő piaccal várják. Ezen felül a Rózsakerttől a Püspöki Palotáig egymást érik a koncertek, a színházi előadások. Ez utóbbinál egyházi, egyházközségi, illetve karitatív feladatokat ellátó közösségek mutatkoznak be.


A városi ünnepség keretében augusztus 20-án lesz kenyéráldás, szentmise, és koncert is. Fellép többek között Szabó Balázs Bandája, az Ed Philips & The Memphis Patrol és a Voisingers.