Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben

A Malomvölgyi parkerdő két új attrakcióval is bővült,  egy tanösvénnyel, ami a tavakban élő halfajokat mutatja be, valamint egy új, fából faragott Pegazussal a játszótéren.

A Malomvölgyi I-es és II-es tavak körül kialakított tanösvény újabb élményt nyújthat mindazoknak, akik szeretik a természetet és kíváncsiak az ott élő élőlényekre. Az új tanösvény állomásain elhelyezett ismeretterjesztő táblák esztétikusan kialakított fafaragványban kapnak helyet, amelyet egy kis pad egészít ki és egy-egy madáretető is díszít.

A tanösvényen táblán láthatók a két tóban élő halfajok, részletes, érdekes információkkal kiegészítve a hat kilométer hosszú sétaúton.

A tanösvény mellett a Malomvölgyi játszótér is új elemmel gazdagodott, fából  faragott szárnyas lovat helyeztek ki benne.

Az új attrakciók és fejlesztések sorozata tovább folytatódik, többek között egy vadonatúj játszótér épül a régi helyén  a Kökényi tó partján, óriás várral és hajóval. A tervek szerint az új játszóteret április végén vagy május elején vehetik birtokba a gyerekek.