Gyerekkel vagyok!

Kisgyermekeseknek szóló izgalmas programra várja a Pécsimami a  családokat Pécsett a Vásárcsarnok előtti térre szombaton.

Más városokban – például Kecskeméten és Győrben – már hagyománya van a babakocsis felvonulásnak, amit az egyesület most a pécsi családoknak is szeretne elhozni színes programokkal kísérve, készülve a másnapi anyák napjára. Az esemény május 4-én 9.15-kor a Kossuth téren kezdődik, itt gyülekeznek a felvonulásban részt vevő családok, a kicsiket meglepetéssel várják. Pontban 9.45-kor indul a vidám menet feldíszített babakocsikkal, kismotorokkal, vagy akár gyalogosan a Kossuth tértől a Bajcsy-Zsilinszky utcán és a Zólyom utcán át a Vásárcsarnok előtti térre, rendőri biztosítással.

A Vásárcsarnok előtti tér ad helyet a  színes programoknak, lesz zenés mesejáték ember nagyságú bábokkal, amelyekhez az énekhangokat többek közt Rudán Joe, a P. Mobil és a Pokolgép egykori énekese mint ördög, Szentgyörgyváry Péter, a Vivat Bacchus énekese mint mesélő, valamint Horváth Lejla, a Made In B zenekar fiatal énekesnője, mint boszorkány kölcsönzi. Az előadás a térség legendáját dolgozza fel. Ezt követi az anyák napi virágültetés, aminek 2023-ban is a Vásárcsarnok adott helyet, az akkor elültetett virágok egészen őszig díszítették a  teret. A gyerekek most is a nevükkel ellátott szívecskével jelölhetik meg az édesanyjuknak elültetett virágpalántát.

A Tamás Éva Játéktára „Gyereket a magasba!” című interaktív gyerekkoncertje zárja a programot, ahol nem csak anyák napi dalok hangzanak el, de pontban 11 órakor a résztvevők magasba emelik a gyerekeket, a „Gyereket a magasba!” országos rendezvény pécsi állomásaként.