„Grand Opening – Összefogás”

A Filharmónia Magyarország június 5-én két koncerttel csatlakozik a „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei eseményhez, Pécsett a Jókai térre várják a közönséget este hétkor.

A hitben és reményben fogant közös ünnepen, a több száz művész által alkotott „éteri” kapcsolat létrehozásával, a klasszikus zene erejével szeretnének egységes közösségként köszönetüket kifejezni az újraindulás lehetőségéért.

 

A zene, a spirituális és a fizikai valónk elválaszthatatlan része. A program egyik fontos feladata és üzenete az emberi élet mentális intelligenciájával összefüggésben a jobb életminőség megteremtése, a katarzisok megélése, a gyógyítás. A művész életben maradásának feltétele a munkája, a zene öröme, mely abban az esetben válik közkinccsé, ha az az élő valóságban születik meg, beteljesítve ősi küldetését, kifejtve hatását az előadóra és a közönségre egyaránt, munkát, egzisztenciát és életet teremtve.  

Az esti, szabadtéri koncerten Pécsett Puccini, Erkel, Kodály és Farkas Ferenc műveket, opera és operett részleteket hallhat a közönség a Philharmonic Brass Quintet, Kriszta Kinga szoprán és Horváth István tenor operaénekesek előadásában.