Fesztiválok is részei a Pécsi Napoknak

A Pécsi Napok látogatói szeptember 20. és 24. között megkóstolhatják a környék legjobb borait, részt vehetnek a 27. Európai Bordalfesztivál gáláján és a Tanuló Város Fesztiválon.


Idén 32. alkalommal rendezik meg a "régió legnagyobb múltú összművészeti fesztiválját" a Pécsi Napokat Pécsen a Széchenyi téren és környékén.    A fesztivál szeptember 20-án a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Napjával indul, amelynek keretében fellép a PTE Táncegyüttese, a Rennes-ből (Franciaország) érkező és hazánkban most először hallható francia énekes-dalszerző Erual, valamint a magyar zenei életben jól ismert Sena Dagadu, de lesz egy interaktív afrikai dob- és tánc show is.

Másnap, szeptember 21-én Arad Napját ünnepli a város, aznap  este pedig fellép a PMD Blues Band, majd  pénteken a Tanuló város fesztivál keretében Pannon Filharmonikusok muzsikusai adnak koncertet a Fantasztikus klasszikusok sorozat keretében, a Tillai Timi énekstúdió és a Mecsek Táncegyüttes műsorát követően a  Punnany Massif zár a napot.
.
Szombaton, szeptember 23-án számos program közül választhatnak a város lakói és a Pécsre érkező turisták. A Pécsi Nemzeti Színházban a gyerekeknek a Rozsda Lovag és a kísértet című musicalt nézhetik meg. A Széchenyi téren Frank Adél Divatshow-ja és a Tanac táncegyüttes műsora lesz látható. Ezen a napon ünnepli fennállásának 10 évfordulóját a Total Art is, valamint a Kodály Központban az Európai Bordalfesztivál gálájának keretében, a Bordalnok verseny győzteseit is megismerheti a közönség.

 

Szeptember 24-én zajlik a XXVII. Európai bordalfesztivál, amelynek látogatói a nemes borok kortyolgatásához a zeneirodalom legszebb bordalait hallgathatják meg. A szüreti felvonulással induló fesztivál énekesei mellett a program társrendezvénye, az I. Bordalnok énekverseny döntősei is fellépnek az eseményen. Este a Chache Rom és a Fund Művészeti iskola táncosai, valamint a magyarországi roma folk egyik legrangosabb együttese,  a Romengo Együttes lép színpadra.

A Pécsi Napokon 15 borászat, 25 kézműves is bemutatkozik, valamint gasztronómiai különlegességek is várják az érdeklődőket.