Fényrandi a hőerőművel

A fényfesztivál ideje alatt „beszűrődik a fény”  a legváratlanabb helyekre.

 

A Zsolnay Fényfesztivál július 6-9. között újra beragyogja a pécsi belvárost, ám időnként a fesztivál időszakán kívül is „beszűrődik a fény”, ráadásul a legváratlanabb helyekre. Bravúros videó debütált arról, hogy milyen, ha a Pannon Hőerőmű indusztriális terében a fényművészet veszi át az uralmat.

A Pannon Hőerőmű a Zsolnay Fényfesztivál kiemelt támogatója volt 2022-ben és 2023-ban is. Ennek apropóján a fényfesztivál „randevút adott” az erőműben,  bemutatva, hogy a fényművészet egy kis kreativitással a legszokatlanabb helyszíneket is el tudja varázsolni. A szépség, a kultúra és a művészet nem ismer határokat.  A Besnyő Dániel vezette Centrum Production stúdió által készített videó erre különösen jó példa.

A 2023-as együttműködés során a Fény Útja egyik látványosabb helyszíne, a Dzsámi fényfestését támogatja a Pannon Hőerőmű. A művészi adatvizualizációs fényalkotás az éteri szépségű korallzátonyok világát eleveníti meg, bemutatva a NASA 20 éven át gyűjtött adatai alapján, hogy hogyan alakul át a zátonyok világa a felmelegedő vizekben.  A fényfesztivál ideje alatt „beszűrődik a fény”  a legváratlanabb helyekre.