Felújítják és új szerepet kap a volt iskola

Az Esztergár Lajos Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ új helyre költözik Pécsen.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert támogatás felhasználásával a gyermekjóléti szolgálat működését hosszú távon lehetővé tevő intézmény jön létre, ugyanis a jelenlegi épületben már egyre nehezebben tudják ellátni a  segítségre szorulókat.

 

Az eredményes kivitelezési közbeszerzési eljárásnak köszönhetően  elindulhatott a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ fejlesztése, amelynek során az Anikó utcai iskola épülete újul meg. Az egykori iskola épületét 1977-ben adták át és egészen 2015-ig fogadta a tanulókat. Ezt követően itt helyezték el az óvodafelújítási program keretében megújuló óvodák, bölcsődék gyerekeit, azonban 2021. szeptemberétől már üresen állt.

Az intézmény tulajdonosa a pécsi önkormányzat úgy döntött, új szerepet kap az épület, ennek érdekében a kizárólag szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások fejlesztését támogató felhívásra még 2018 októberében nyújtottak be pályázatot, amelyre 2019 januárjában érkezett meg a válasz, hogy a város 425,514 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A pályázatban meghatározott fejlesztés részeként átépítik az egykori iskola bejáratát, irodákat, kliens fogadókat, tárgyalókat és új vizesblokkokat alakítanak ki az első és második emeleten. Megtörténik a tető vízszigetelése, megújul a teljes elektromos-hálózat, a távközlési és informatikai rendszer, valamint az épület teljes épületgépészeti rendszere. E mellett az épület részleges akadálymentesítése  is megtörténik.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósuló 425 millió forintos beruházás  a tervek szerint november végén fejeződik be.