Elrajtolt az Európai Bordalfesztivál

Ebben az esztendőben 27. alkalommal kerül sor  Pécsen és Villányban  egyaránt zajló – Európai Bordalfesztiválra szeptember 22. és 24. között.


A gálakoncertet megelőzően tizennégy villányi pincészet borait kóstolhatják meg az érdeklődők 12. Villányi Prémium Bormustrán  a Kodály Központ aulájában. Az  Európai Bordalfesztivál gáláján a házigazda Pécsi Bartók Béla Férfikar mellett fellép  a Boghese e Ammentos Szardíniáról, a Mercury-Order Choir Svédországból, a Danubius Octet Singers Szlovákiából, a Vocal group DOMEN Szlovéniából, továbbá a Pécsi Szimfonietta, a Vivat Bacchus, a Zengő Együttes, a Misina Néptáncegyüttes, a Somogy Zenekar és a Pécsi Ércbányász Koncert-fúvószenekar is bemutatkozik a közönségnek.


A pénteken induló fesztivál keretében a hagyományokhoz híven  a villányi pincesoron mennek végig az együttesek, ahol az egyes pincékbe betérve adnak elő bordalokat. Az esemény szombaton Pécsen a Kodály Központban megrendezésre kerülő gálakoncerttel folytatódik, amelyen fellép az összes együttes. A gálán kerül sor  az I. Bordalnok Énekverseny eredményének kihirdetésére is, valamint a  győztesek is bemutatkoznak, elénekelnek egy-egy dalt.


 A gálakoncerten a hagyományokhoz híven a Pécsi Szimfonietta is önálló műsorblokkal jelentkezik, valamint  Miklósa Erika és Horváth István is ekkor kép közönség elé,  amit  a Bartók Béla Férfikar, az egyesített férfikarok és a zenekar közös műsora zár
A fesztivál zárónapjának délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein lépnek fel az együttesek, majd délután a pécsi Széchenyi téren a Bor és Dal Ünnepén, szüreti felvonulással borkóstolással és a Népek bordalai és táncai című rendezvénnyel zárják a programsorozatot.