Elkészült a galéria

Pécs jelenlegi városvezetése azonban tavaly úgy döntött,  június elejétől  visszaköltözhet eredeti helyére, a Szabadság u. 2. szám alá a Természettudományi Múzeum.  

Az épület 2019-ben ez már új tetőt kapott, 2020 nyarától pedig elindult a kiállítótér felújítása is. Az új állandó kiállításban a Kubinyi Ágoston program segítségével már megépült a galéria, így a korábbi kiállítótér nagyobbá és remélhetőleg érdekesebbé vált a majdani látogatók számára.

Jelenleg a színfalak mögött folyik a múzeumi munka. Folyamatosan zajlik a gyűjtemény kicsomagolása és a szekrényekben történő elhelyezése, emellett az épület további felújítását, valamint az állandó kiállítás továbbépítését tervezik. Mivel a járványügyi helyzet miatt a Janus Pannonius Múzeum többi állandó és időszaki tárlata is zárva tart, a munkában az intézmény pénztárosai is segítenek.

A kutató és az oktatási munka sem állt le, a múzeum és az állatkert közös projektjéhez digitális oktatási anyagokat, a múzeumi évkönyvbe pedig a kutatások eredményeit bemutató írások készülnek.