Egyedülálló szakjogász képzés Pécsen

Magyarországon egyedüliként a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán ESG szemléletű gazdasági jogi szakjogász képzések indulnak.
 
A klímaváltozás hatására napjainkban már jelentős a társadalmi nyomás a klímavédelem mellett a szociális jogok és a felelős társaságirányítás területén is. Az üzleti és non-profit szervezeteknél a környezetért és a társadalomért felelős tevékenység nemcsak elvárás, hanem a legfelsőbb szintű döntések részeként kell, hogy működjön a jövőben.  
 
Egyre jelentősebb igény van az ESG - környezeti, társadalmi és felelős társaságirányítási  - szakértelemmel rendelkezőkre, hiszen 2024-től évről-évre egyre szélesebb körben vezetik be a kötelező ESG megfelelőségi jelentést. Erre az igényre kíván választ adni a pécsi jogi kar új képzéseivel, amelyek jelenleg egyedülállóak ma Magyarországon.
 
A képzés hallgatói a környezeti, társadalmi és felelős társaságirányítási (ESG) jogi szakterülethez kapcsolódó hazai, európai uniós és nemzetközi jogszabályi környezet megismerésén túl képessé válnak a szabályok alkalmazásához kapcsolódó projektek menedzselésére is. Új és izgalmas területeken szerezhetnek jártasságot, megismerkedhetnek többek között a környezetvédelem, a felelős társaságirányítás, az emberi jogok munkahelyi szabályozásával, az ESG szabályozások gyakorlati oldalával, a stratégiaalkotás, jelentéskészítés és auditálás folyamatával.